10 kanak-kanak ajaib di dunia

1. KIM UNG-YONG

          Manusia ber IQ tertinggi di dunia.lair pada tahun 1962. anak dari korea ini dinobatkan sebagai manusia genius di seluruh dunia. Pada usia 4 tahun beliau sudah boleh membaca hurf jepun,Korea,Jerman dan Inggeris.Pada umur 5 tahun belia mampu memecahkan masalah soalan kalkulus. Beliau telah mencatatkan namanya dalam Guinness Book of World Records dengan Highest IQ 210.

2. Gregory Smith

         Mendapatkan penghargaan nobel pada usia 12 tahun.lahit pada tahun 1990, beliau mencatatkan namanya pada nobel perdamaian berkat usahanyya dalam mendirikan International Youth Advocates yang meruapakan perhimpunan anak muda seluruh dunia. beliau pernah bertemu secara langsung dengan presiden bush dan Mivhael Gorbacev.

3. AKRIT JASWAL

         Doktor bedah diusia 7 tahun mendapat julukan 'kanak-kanak terpintar di dunia' telah melekat pada beliau, seorang kanak-kanak dari India. dia mengejutkan orang awal apabila pada umur 7 tahun telah melakukan pembedahan pada seorang gadis tempatan di tempatnya. gadis itu menderita luka terbakar di tangan hingga tanganya tidak dapat dibuka dan jaswal pun melakukan pembedahan itu hingga jemari  gadis itu boleh terbuka seperti sedia kala. ketika ini, dia tercatat sebagai doktor paling muda di dunia dan diterima di universiti pada usia 11 tahun.

4. CLEOPATRA STRATAN


          Penyanyi kanak-kanak berusia 3 tahun dengan gaji 1000 per lagu. lahir pada 6 oktober 2002 di Chisinau. dia adalah pencatat sejarah dalam industri muzik sebagai seorang penyanyi. dengan albumnya pada tahun 2005 La V,rsta De Trei Ani (pada usia 3 tahun). dia mencatar rekot sebagai artis cilik yang tampul di atas panggung dengan ribuan peminatnya. dia juga menerima pernghargaa MTV Award sebagai artis termuda yang mencetek #1 Hit.

5. AELITA ANDRE.

            Pelukis di usia 3 tahun. anak kelahiran Australia ini ketika baru berumur 2 tahun sudah menunjukkan kualitinya sebagai genius. dia memiliki sebuah gedung pertunjukan untuk karya-karya abstraknya. pada mulanya Mark Jamieson, direktor dari Brunswick Street galeery di Melbourneis Filzroy tertaruk emlihat sebuah gambar lukisan dari aelita Andre dan dia meninginkan Aelita bergabung dalam kumpulanya kerana bakat lukisannya itu. ketika undangan telah dibuat, ia terus saja menyedari bawahwa Aelita adalah kanak-kanak yang baru berumur 22 bilan. namun ia tetap meneruskan pertunjukkanya itu.

6: MICHAEL KEVIN KEAULUS

          Kuliah pada umur 10 tahun Keaerny, lahir pada tahun 1984 telah menyelesaikan kuliah pada umur 10 tahun. dan tercatat sebgai sarjana termuda. beliau mengajar di universiti pada usia 17 tahun. namanya semakin melonjak ketika memenangi sebuah kuiz online. pada tahun 2006, dia mencapai peringkat final di tanda burnet/aol perebutal Gold Rush, permainan menguji/teka-teki dan menjadi pemenang pertama 1 juta di dalam permainan realiti online.

7. FABIANO LUIGI CARUANA

         Grandmaster pada usia 14 tahun. seorang anak berwarga negara Amerika dan itali ini sungguh genius. pada tahun 2007 ia memperoleh Grandsmaster, 11 bulan 20 hari. sejarah telah mencatat namanya sebgai grandsmaster termuda. pada april 2009 dia memperolehi Elo rating 2649 dalam usianya yang di bawah 18 tahun, menjadikanya sebagai pemoleh ranking terbanyak dan menakjubkan, perkara itu dikaukanya sebelum usianya genap 18 tahun.

8. ELAINA SMITH

         Penyiar berusia 7 tahun. dalam usia 7 tahun Elaina telah menjadi penyiar radio dengan pendengar yang melebihi usianya. Elaina banyak memberikan solusi atau penyelesaian tentang percintaan kepada para pendengarnya. bagaimana caranya memutuskan hubungan, bagaimana caranya untuk membina hubungan yang harmoni dan sebagainya.

9. WILLIE MOSOCONI.

         Permain biliard profesional pada usia 6 tahun dan mendapat julukan 'Tuan Poket Biliard'. berasal dari philadelphia, Pennsylvania, ayahnya seorang pemilik tempat biliard, namun ayahnya tidak mengizinkannya bermain maka dia sering berimprovisasi dengan batang penyapu milik ibunya. ayahnya melihat bakat anaknya yang sering mengalahkan orang-orang yang lebih tua darinya. antara tahun 1941 dan 1957, dia memenangi BCA World Championship selamnya 15 kali tampa pernah kalah sekalipun. dia emncipta pelbagai macam trick dan tipu muslihat, emncipta banyak rekod dan menjadikan biliard sukan yang terkenal..

10. ADI PUTRA

     siapa tak kenal dengan kanak-kanak cilik ini..lahir pada 27 Januari 1999 meruapakan seorang kanak-kanak pintar dalam matematik.beliau pernah mengikuti program A-level Kolej Matrikulasi UIA maalysia.berasal dari pekan kecil Bagan Serai, perak (kampung aku tu..haha) merupakan kanak-kanak pintar di Malaysia. Pada Ogos 2008, Berita Harian melaporkan kehebatan Adi putra dengan mudah mengalahkan 19 guru serta 230 pelajar tahun satu hingga enam dalam ujian kepintaran minda di Sekolah Kebangsaan Kuala Kurau Baru dekat bagan serai...p/s::walaupun dekat dengan rumah aku..aku tak pernah jumpa dia pon...orang kampung aku pun tak heran..

P/S::aku suka no 4..chumel..
SHARE

Bro Aim

lets chill our self

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. kat malaysia macam dah jadi badi..budak2 genius masa kecik, bila besar hidupnya gagal..harap2 perkara sama tak berlaku pada adi putra

    ReplyDelete
  2. Tu bukan badi lah sollehahn..tapi pengurusan tak betul...begitu juga dengan pendidikan minda..

    ReplyDelete
  3. eh aku pun patut masuk, orang ke 11..hehe

    ReplyDelete
  4. alamak..dah cukup kuato lah..hoho

    ReplyDelete
  5. comel la yang no 8
    dapat selesaikan masalah ye~~
    erm,tapi xde masalah plak..
    law x,leh gak cakap ngan die

    lalalala~~~

    ReplyDelete
  6. wat wat ada masalah..tu pun kalau leh bayaq bill tel..hehe

    ReplyDelete
  7. cleopatra tu comel sgt..!
    hhee tahniah adi, harum nama malaysia,
    ^^,

    ReplyDelete
  8. ahs&puteri::wah wah..semua minat kat dia ni..waduuh2..awek sy tu..jangan kacau okes..hehe

    ahmad::huhu...terbaik..terlepas pandang..memang ada style budak tu

    ReplyDelete
  9. pehh..yg no 8 tu..budak2 ley nasihat pasal cinta..mmg genius..

    ReplyDelete
  10. luna::huhu..ala..tu sebab dia banyak dengar dari parent dia kot..

    shazika::most welcome...

    pencacai alim: hoho...kalau tertinggal hang maka aku pun tertinggal gak lah..

    ReplyDelete
  11. hebatnya Adi Putra.. tak sangka betul termasuk dlm list top 10 nih

    ReplyDelete
  12. HAW::TAU TAKPER..PADAHAL TAK PERNAH JUMPA PUN DIA.HOHO

    ReplyDelete
  13. anda di credit :)

    http://akuserabut.blogspot.com/2011/01/cleopatra-stratan.html

    ReplyDelete
  14. budak2 genius cm adiputra ni kena didik supaya balance dunia akhirat, rugi kalau xguna bakatnya tu utk agama islam

    ReplyDelete
  15. @Dawabetul tu tapi ada ramai orang yang terlalu taksub...tak faham gak aku

    ReplyDelete
  16. saya di sini menyokong no.10...Orang MALAYSIA tu beb!!!haha..sempat lagi tulis p\s kat bwh tu...tp mmg no.4 tu comel pon...hohoho *_*

    ReplyDelete