GAMBAR BENCANA ALAM YANG CANTIK TETAPI MENAKUTKAN

Sekali pandang gambar-gambar ini sangat cantik tertapi dalam masa yang sama gambar ini boleh mengambarkan bertapa dasyatnya kemusnahan yang disebakan oleh bencana alam. beberapa gambar bencana alam yang dasyat yang telah berlaku selama ini telah direkodkan. mari kita lihat kekuatan bencana alam.


Supercell ThunderStorm in 20Montana



Chaiten Volcano - Chana, Chile  ( May 2008)




Forest Fire - Dolginino Russia (Aug 2010)


Undersea Volcano - Coast of Tonga ( March 2009)


Kliuchevskoi Volcano - Russia (Sept 1994)

Double Cyclone - Iceland (Nov 2006)


Flooding (from Typhoon 'Ketsana')- Manila Phillippines (Sept 2009)

Tornado - Oklahama, USA (May 2010)



Hurricane Felix - Honduras ( Sept 2007)


Lightning Strike - New York City ( 2010 )

Mt. Saint Helens Volcano - Washington USA ( May 1980 )

Flooding - Cedar Rapids, Iowa ( June 2008 )


Mount Merapi Volcano - Indonesia (Nov 2010)


Chaiten Volcano - Chana Chile (May 2008)


Dust Storm - China (April 2001)

Lightning Storm - Roswell, New Mexico (July 2010)


Brush Fires - Sylmar, California (Sept. 2009)


Eyjafjallajokull Volcano - Iceland (April 2010)


Flooding (Tropical Storm Agatha),
Guatemala (May 2010)


Undersea Volcano - Tonga (March 2009)



Wildfires - California (Sept. 2009)


Flooding - Iowa, United States (June 2008)


Mt. Etna Volcano - Sicily, Italy (Oct. 2002)


Eyjafjallajokull Volcano - Iceland (April 2010)


Brushfires - Victoria, Australia (Feb 2009)


Tornado - Iowa, United States (June 2008)



Chaiten Volcano - Chana, Chile (May 2008)


Storm Clouds - South Dakota, United States (2009)


promosi malaysiaria
SHARE

Bro Aim

lets chill our self

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

38 comments:

  1. Whoa, Subhanallah.. Sangat cantik tapi menakutkan. Hihi :)

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..
    takutnya kalau kita ade kt situ..
    nk amek gmbr pown xsempat..
    pikir nk mati je la time tu..
    huhu

    credits to photographers yg berani tahap gaban =D

    ReplyDelete
  3. erk..seramnya...paling cantik fire forest tu...tapi cantik2 pun jgn la jadi lagi...semua bencana ni ingatan buat kita, walaupun nmpak cantik tapi akibat tak cantik..:)

    nak love bite tak..?

    ReplyDelete
  4. grrr kecut perut tengok gambar2 ni

    ReplyDelete
  5. dasatnyee . huu . takot tengok :'(

    ReplyDelete
  6. @Syira Bieber ♥ itulah...sempat laks ek diorang amik gambar

    ReplyDelete
  7. @ch!natsu jangan ada yang berlaku di malaysia

    ReplyDelete
  8. @sicomot-comel tau takper...diorang adalah profesional

    ReplyDelete
  9. @fara feroza kesan yang memberi kesan mendalam kepada sesiapa yang terlibat..maka beringatlah

    ReplyDelete
  10. @Cikbelog sabar2....kesan tangung sendiri yer

    ReplyDelete
  11. @k.e.r.i.haha..thanks tak perasan..dah tak sehat mcm ni lah.

    ReplyDelete
  12. btol, cantik tapi sgt2 menakutkan....

    ReplyDelete
  13. Boleh sense rasa takut di sini

    ReplyDelete
  14. @AziEWAH..SELAMA NI ANDA SEORANG YANG BERANI

    ReplyDelete
  15. sesungguhnya, aku bersyukur berada di Bumi Malaysia..Alhadulillah..

    ReplyDelete
  16. syukur semua ni tak terjadi di Malaysia..

    -----------------------
    nak ajak join ohbelog.com, komuniti blogger terbaru Malaysia..
    daftar dan dapatkan traffik free..
    http://ohbelog.com/

    ReplyDelete
  17. woww!!! hebat kuasa Allah...

    *suke tgk yg no 2 tuh.. semart habes....

    latest entry Benda yang Aku BENCI time Ramadhan!! & Urban : Camera Paling CANGGIH

    ReplyDelete
  18. memang takut 

    ReplyDelete
  19. nk mati ke orang tu?sempat amik gamba lagi?ish ish ish........menangis bila saya tengok gambar2 ni.....berdoalah pada tuhan yang esa agar tidak terjadi kejadian sebegitu rupa........

    ReplyDelete
  20. ya allah apalah nak jadi

    ReplyDelete
  21. best apa

    ReplyDelete
  22. ALA KORANG NI RILEKS LA BIASA LA. SAYA COMMENT NI PUN TAK NAK BAGI KORANG PENING KEPALA SBB KORANG NAK FIKIR TENTANG SEKOLAH ATAU KERJA .

    ReplyDelete
  23. menambah sakit jantung lagi .

    ReplyDelete
  24.  subhanaallah!!
    muka aku pon dah pucat ngok gmbr2 ni sume....

    ReplyDelete
  25. subahanawwa cantik la sangat......:)
     

    ReplyDelete