Design Plan Rumah 3D Untuk Keluarga Tersayang

Untuk para penganggur terhormat. kalau asyik duk rumah online ke baik belajaq sesuatu yang baru. Kang mak bising sebab asyik menghabiskan boras. Rasanya banyak kot benda baru yang boleh belajar sendiri. Kalau dulu belajaq engineering tak semestinya asyik fikir pasal engineering je. Korang boleh gak belajaq benda lain macam belajar edit gambar ke. Belajar pasal html ke. java,flash,photoshot atau pe jer yang korang minat. Benda-benda macam ni sebenarnya boleh buat duit kalau kena dengan caranya. Sebagai contoh selama beberapa bulan menganggur ni bro belajar guna google skechup sebelum beralih kepada 3D Max. Nak tahu per yang bro buat leh usyar-usyar gambar kat bawah ni.

Model 3D Rumah 1



Plan Rumah 1

Model 3D Rumah 2

Plan Rumah 2

Model 3D Rumah 3

Plan Rumah 3

Model 3D Rumah 4

Plan rumah 4

Model 3D Rumah 5

Plan Rumah 5

Model 3D Rumah 6

Plan Rumah 6

Model 3D Rumah 7

Plan Rumah 7
Model 3D Rumah 8


Plan Rumah 8

Sebenarnya semua design ni design kedua selepas design pertama bro buat untuk buat rumah yang sekarang dah 90% siap. design-design ni bro buat untuk abang bro. Bro nak minta tolong korang semua supaya tolong pilihkan design mana yang bagus untuk abang bro. korang pilih berdasarkan gambar plan sebab gambar 3d tu bro tak sepenuhnya sebab bro punya computer dah tak support nak render.

Hope korang dapat tolong bro untuk buat keputusan bagi abang bro yang dah pening tu. Nanti dah siap bro jemput korang untuk kenduri kesyukuran. :) thanks u all

SHARE

Bro Aim

lets chill our self

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. pelan rumah 1. tapi luar 3d rumah 3. boleh??

    ReplyDelete
  2. huhu,bro pun suka yang no 1 tapi model 3d rumah 3 tu untuk rumah besar kot..huhu..takpe boleh adjust

    ReplyDelete
  3. plan 1 n 7 is better.kalau 8 tu mcm sempit sikit..... =)

    ReplyDelete
  4. suka plan number 5 dan 7.
    sbb plan 5 tu, ade ruang tamu, ade ruang makan. dan dapur tu betul kt belakang.

    plan 7 plak cam teratur, ruang tamu, ruang mkn, dgn dapur selari.

    ruang lua number 7.

    ReplyDelete
  5. wah!..sangat teruja ngn hasil karya anda...x sempat nk pilih yg mana 1 coz masih teruja..hehee

    ReplyDelete
  6. hehehe... nice r bro! ko leh wat sampai detail cam ni.. perghh salut r.. ak maen ngan 3Ds max pn cepat busan.. hehe

    aku vote yg plan number 1 dan 7.. hehe

    ReplyDelete
  7. berasa malu dgn kamu rahim sebab ak belajar mende2 ni tapi tak teringin pun nak guna.. homai~ tabik k!!!!!

    dari segi design, susahnya nak pilih! semua ada kelebihan masing2..

    tapi yg bahagian ada segi2 tu, (cth: plan 7) lawa kalau tingkap tinggi atau glass wall terus.

    so kirenye ak pilih plan 7. yg lain cam sempit sikit nampaknya.. (adekah kerana ada lebih landscape elements?) tapi kalau boleh tambah bilik air satu lagi kat dapur. senang bila ramai2.

    ReplyDelete
  8. awakkk..hebatt2..cntikk laa..
    pakai apa ni??

    ReplyDelete
  9. ehh tperasan something..wahhhh, dah lain laa..hehehe^^

    ReplyDelete
  10. @adired89wa tk lepas2 lagi 3d max.. masih terkial2

    ReplyDelete
  11. @haniekuniehaha.. tu bila boring punya kerja tu.. bilik air nanti nak tambah kat belakang.. sebab sebelah tu rumah ayah

    ReplyDelete
  12. rasanya semua pun ok @,@

    bolehlah guna pelan ni utk rujukan buat rumah nnti..hehe

    boleh3x??

    ReplyDelete
  13. @Penggemar Coklathehe..boleh jer... thanks for comment :)

    ReplyDelete
  14. fuyo0...smart 3d dya terbaik!!vote no 7 :)ecewah blog dah berwajah baru ^_^

    ReplyDelete
  15. Plan 1 paling baik bg sy.ada ciri2 kehendak islam.blh tau brape keluasan plan 1?

    ReplyDelete
  16. Plan 1 paling baik bg sy.ada ciri2 kehendak islam.blh tau brape keluasan plan 1?

    ReplyDelete